Anar
Mans envoltant un llum

La caixa d'eines

FLORS DE BACH


[Fotolia 783120 xs mitjana]
Una malaltia comença abans de la seva manifestació. L’infeliçitat, les pors o els conflictes emocionals, son senyals que hem d’escoltar per no perdre la salut i l’estat positiu natural de l’ésser humà. (Edward Bach)


En que ens pot ajudar

L'important d'aquesta teràpia no és solament el fet de que ajudi a restablir la salut psicofísica i emocional del pacient, anant a la causa real del símptoma, sinó que al mateix temps contribueix al desenvolupament integral de la persona en tot el que a evolució i creixement personal es refereix.

 • La teràpia floral actua tant sobre els símptomes psicoemocionals: por, ira, gelosia, incertesa, dols per mort o separació, trastorns de la sexualitat, estrès, esgotament, etc., com sobre els símptomes físics: dolors musculars, espasmes, migranyes, etc. ajudant a regularitzar les funcions fisiològiques.
 • Disminueix la por, l'ansietat, la tristor, i això ens permet dues coses: reprendre els nostres quefers quotidians amb una sensació de major autonomia i endinsar-nos en la comprensió del que està veritablement tenint lloc.
 • Es produeix un increment de l'habilitat de poder expressar el que se sent i es pensa. Això és fonamental a l'hora de saber que ens està succeint, què necessitem i com ho podem transmetre.
 • Augmenta la capacitat d'escoltar i l'empatía.
 • Augmenta la capacitat de recordar la història personal i els somnis; la sexualitat s'expressa amb major riquesa i perden força els mecanismes de defensa.
 • Procura alleugeriment psíquic en cas de malalties greus facilitant en el pacient el procés d'acceptació del seu destí, comiats, canvis, disminució de la por a la mort.

Que és

Les Flors de Bach es una teràpia que actua a nivell vibracional o energètic, arribant a tots els nivells, físic, mental, emocional i espiritual. Amb la teràpia vibracional s’aconsegueix la sanació reequilibrant els camps energètics mitjançant l'aportació de dosis d'energia subtil.

Quan el cos físic d'una persona esta sa, vibra en una determinada freqüència energètica dominant. De la mateixa manera, quan emmalalteix, ho fa en un altra diferent.

El sistema floral de Bach esta compost per 38 essències dividides en 7 grups temàtics

 1. Per la por
 2. Per la incertesa
 3. Per la falta d'interès suficient en les circumstàncies actuals
 4. Per la solitud
 5. Pels molt susceptibles a influències i idees alienes
 6. Pel desànim i la desesperació
 7. Pels que senten excessiva preocupació pel benestar dels altres.

Cadascuna de les 38 essències te la seva pròpia freqüència vibratòria i correspon a una característica o estat emocional particular

Les Flors de Bach no presenten efectes secundaris ni toxicitat. Poden utilitzar-se simultàniament amb altres tractaments mèdics, de manera que si el pacient està ja sota un tractament de medicina convencional no és necessari que ho deixi si així ho desitja. També poden utilitzar-se com a complement d'una psicoteràpia, per a potenciar els seus efectes.

En que és basa

Les Flors de Bach es basen en la teràpia vibracional es a dir tenen un efecte real sobre tots els cossos subtils, ja que contenen energia viva d'alta freqüència..

L'energia de la planta esta expressada i sintetitzada en cada flor. L'elixir floral és en realitat l'essència vital de la planta, la seva energia, amb el seu camp vibracional corresponent.

Cada essència representa per tant un camp energètic subtil, vibrant a una determinada freqüència. Aquesta essència, quan entra en contacte amb altre camp energètic subtil desequilibrat d'un ésser viu, actua per ressonància vibracional, reequilibrant-lo.

Origen i història

Edward Bach, renombrat metge angles (1886-1936) va estar investigant durant molts anys sobre immunologia, patologia i bacteriología, en aquesta època va crear els “nosodes”, unes vacunes sobre principis homeopàtics.
 
Cap a 1930 va abandonar la carrera mèdica i va emprendre la recerca d'una sèrie de plantes que al ser un procediment energètic i natural aconseguien curar sense agredir. El seu objectiu era la recerca d'un remei simple e innocu, del que tots poguessin servir-se fàcilment, i que permetés la “curació definitiva” de la malaltia. Bàsicament la seva idea era combatre la malaltia en les seves causes. Sostenia que la malaltia és el producte d’un desequilibri emocional, el qual altera el camp energètic de l'ésser viu (un camp avui mesurable i visible mitjançant un sistema de fotografia especial)
 
Segons Bach: "La malaltia no és material a l'origen. El que nosaltres coneixem com a malaltia és l'últim resultat produït en el cos, el producte final de forces mes profundes, i encara que el tractament material sigui aparentment eficaç, la millora es temporal si no es suprimeix la causa real..."
 
El resultat final d’aquesta recerca va ser la teràpia floral del doctor Bach i les seves 38 essències florals conegudes fins a avui com Flors de Bach